جرایم رایانه ای

جرایم رایانه ای

جرایم رایانه‌ای دسته بسیار گسترده ای از جرایم را توصیف می‌کند. برخی از آن‌ها همان جرایم غیر رایانه‌ای مانند سرقت یا کلاهبرداری است. با این تفاوت که در ارتکاب جرم از رایانه یا اینترنت استفاده شده است. برخی دیگر  مانند هک کردن، به طور منحصر به فردی با رایانه‌ها مرتبط هستند. برای اطلاع از این‌که چه نوع فعالیت‌هایی جرم رایانه‌ای محسوب می‌شوند و چگونه از خود در برابر آن‌ها باید  محافظت کنید، ادامه مطلب را بخوانید.

قوانین جرایم رایانه‌ای، شخص را از انجام برخی اعمال بدون مجوز منع می‌کند. این قوانین شامل موارد زیر می‌شود:

  • دسترسی نادرست به رایانه، سیستم یا شبکه
  • اصلاح، آسیب رساندن، استفاده، افشا، کپی، یا گرفتن برنامه‌ها یا داده‌ها
  • معرفی یک ویروس یا سایر آلاینده‌ها به سیستم کامپیوتری
  • استفاده از رایانه در طرحی برای کلاهبرداری
  • تداخل با دسترسی یا استفاده شخص دیگری به رایانه
  • استفاده از رمزگذاری برای کمک به جرم
  • جعل اطلاعات منبع ایمیل و یا غیره
  • سرقت سرویس اطلاعاتی از یک ارائه دهنده

جرایم رایانه‌ای پیچیدگی و سختی خود را دارد. حتی اگر بیشتر روش‌های جدید( خواه سرقت هویت، اختلاس یا چیزهای دیگر) برای ارتکاب جرایم قدیمی باشند.   پس برای دفاع در برابر اتهامات جرایم رایانه‌ای کمک حرفه‌ای باید دریافت کنید. اگر به این جرم متهم شده باشید، برای توضیح  وضعیت خود و پیش بینی بهترین اقدام فقط می توان به یک وکیل  متخصص اعتماد کرد.

 

 

جرایم رایانه‌ای یعنی اینکه افراد با به‌کارگیری فناوری و اطلاعات سایبری اقدام به جرم می‌کنند.درواقع جرایم رایانه‌ای در قانون تعریف‌نشده و فقط به بیان انواع مصادیق آن اکتفا کرده‌اند.امروزه اصلی‌ترین حوزه مربوط به جرایم رایانه‌ای که پیگری آن توسط وکیل جرایم سایبری انجام می‌شود، جرم هک و جرایم اقتصادی رایانه‌ای است که صرف‌نظر از ضررها و خسارت‌های اتفاقی که حاصل بی‌مبالاتی وارده به سامانه‌های رایانه‌ای است به هفت دسته تقسیم می‌شوند:

۱_دسترسی غیرمجاز به دستگاه‌های پردازش داده

۲_جرایم اقتصادی سنتی به کمک پردازش داده‌ها (DP)

۳_جرایم مربوط به رایانه علیه حقوق فردی، خصوصاً علیه حق حریم خصوصی شهروندان

۴_کلاه‌برداری از طریق دست‌کاری رایانه‌ای سیستم پردازش داده

۵_جاسوسی رایانه‌ای و سرقت نرم‌افزار

۶_خرابکاری رایانه‌ای

۷_سرقت خدمات

نکته: لازم است بدانید اکثر مجازات جرایم رایانه‌ای مندرج در قانون مربوطه می‌تواند به قلم قاضی انشاکننده حکم، شامل مجازات حبس یا مجازات جزای نقدی باشد و همچنین قاضی می‌تواند هر دو مجازات را برای مرتکب درنظر بگیرد.

مجازات جرایم رایانه‌ای علیه عفت یکی از مواردی است که برای مرتکبین جرم در نظر گرفته می‌شود. جرم‌هایی که در حیطه اخلاق عمومی و منافی عفت قرار می‌گیرند، این جرایم در قالب داده‌های اینترنتی و مخابراتی هستند که به‌صورت محتویات ممنوعه و مستهجن معامله و توزیع می شوند. جرایم رایانه‌ای منافی عفت و اخلاق عمومی به عوامل متفاوتی بستگی دارد.

درصورتی‌که فردی این جرایم را به‌عنوان حرفه خود قرار داده باشد یا این جرایم را به شکل سازمان‌یافته‌ای انجام دهد، ممکن است برای او مجازات با عنوان محاربه در نظر گرفته شود و به اعدام محکوم میگردد

فرم زیر را پر کنید با شما تماس میگیریم

اشتراک گذاری

Set your categories menu in Theme Settings -> Header -> Menu -> Mobile menu (categories)
Create your first navigation menu here
Start typing to see posts you are looking for.
لوگو پرگار وب
طراحی سایت و سئو سایت توسط پرگار وب

باریخت مرجع زیبایی و سلامت بانوان ایران است. برای مشاهده انواع روتین پوستی و همچنین مشاهده بهترین سالن ها و مراکز زیبایی و همچنین مطالب آموزشی زیبایی و آرایشی و بهداشتی به باریخت مراجعه کنید.